Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úterý, 30. června 2020 (00:11) Pavel Jelínek

Mezinárodní mistrovství České republiky - Miniracing pokračuje.

MMČR - Miniracing 2020 míří na další závody do Mostu

Mezinárodní mistrovství České republiky - Miniracing o nadcházejícím víkendu čekají již třetí závody letošní sezóny. Tentokrát naše nejmladší závodníky přivítá Most.

Již třetí závody letošní sezóny čekají účastníky Mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing. Nyní je přivítá Polygon Most, který je již tradiční zastávkou tohoto seriálu. Závodit se bude v sobotu 4. 7. 2020, ale kdo chce, může za poplatek navíc využít volných pátečních tréninků.

Závodní trať je dlouhá 1 279 m a široká 4 m. Závodí se po směru hodinových ručiček a jezdce čeká 9 pravých a 8 levých zatáček. Opět se bude soutěžit ve třídách Yamaha PW 50, Minimoto Junior A, Minimoto Junior B, Senior Open 50, Ohvale 110, Ohvale 160, Mini GP Stock, Mini GP Open, Jawa 50 RS a Jawa 50 GP. Součástí programu jsou také ukázkové jízdy akademií, které jsou určeny pro děti do šesti let, které ještě nemohou mít závodní licenci.

Covid opatření

 

Stejně jako v předchozích závodech, stále platí hygienická opatření v souvislosti s výskytem viru Covid-19. Soutěžící, jezdci, jejich doprovod, činovníci, pořadatelé a ostatní personál jsou povinni dodržovat soubor hygienických opatření podle aktuálních předpisů Ministerstva zdravotnictví. Tato opatření budou vydána v prováděcím ustanovení.

Organizátoři dále apelují na prostudování a dodržování dokumentu "Covid opatření," zveřejněných na internetových stránkách šampionátu.

https://motojunior.cz/data/race/pdf/1591356569-covid-opatreni-uzavrene-arealy.pdf

Přihlášky do závodu

Přihlášky do závodu musí být provedeny elektronicky přes oficiální formulář zveřejněný na webu https://motojunior.cz/raceapplication/ nejpozději do středeční půlnoci před závodem. Pokud se jezdec přihlásí po uzávěrce, může se závodů zúčastnit, ale se zvýšeným startovným.

Zvláštní ustanovení

Kompletní znění zvláštních ustanovení s potřebnými informacemi k závodu naleznete zde:

https://motojunior.cz/data/race/pdf/1593427607-4-zu-miniracing-most-4-7-2020.pdf

Národní sportovní řády pro silniční závod motocyklů Miniracing

Pro letošní sezónu byly schváleny nové sportovní řády, jejichž kompletní znění naleznete zde:

https://motojunior.cz/data/race/pdf/1593416760-priloha-n-024-miniracing-2020.pdf

 

Předběžný časový harmonogram víkendu

Pátek / Friday 3. 7. 2020

17:00

-

20:00

 

formální a technická přejímka

 

180 min

Sobota / Saturday 4. 7. 2020

Start

 

Konec

 

Program

Třída

Délka

07:00

-

09:00

120

formální a technická přejímka

 

120 min

08:00

-

08:10

10

volný trénink 1 - free practice 1

Jawa 50 RS + GP

10 min

08:12

-

08:22

10

volný trénink 1 - free practice 1

Mini GP Open,

10 min

08:24

-

08:34

10

volný trénink 1 - free practice 1

Minimoto Junior A + B, Senior Open 50

10 min

08:36

 

08:46

10

volný trénink 1 - free practice 1

Mini GP Stock, Ohvale 110

10 min

08:48

 

08:58

10

volný trénink 1 - free practice 1

Ohvale 160

10 min

09:00

-

09:10

10

volný trénink 1 - free practice 1

Akademie, PW 50

10 min

09:12

-

09:22

10

volný trénink 2 - free practice 2

Jawa 50 RS + GP

10 min

09:24

-

09:34

10

volný trénink 2 - free practice 2

Mini GP Open,

10 min

09:36

-

09:46

10

volný trénink 2 - free practice 2

Minimoto Junior A + B, Senior Open 50

10 min

09:48

 

09:58

10

volný trénink 2 - free practice 2

Mini GP Stock, Ohvale 110

10 min

10:00

-

10:10

10

volný trénink 2 - free practice 2

Ohvale 160

10 min

10:12

 

10:22

10

volný trénink 2 - free practice 2

Akademie, PW 50

10 min

10:24

-

10:39

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Jawa 50 RS + GP

15 min

10:41

 

10:56

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Mini GP Open

15 min

10:58

-

11:10

12

kvalifikace 1 - qualifying 1

Minimoto Junior A

12 min

11:12

-

11:27

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Minimoto Junior B, Senior Open 50

15 min

11:29

-

11:44

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Mini GP Stock, Ohvale 110

15 min

11:46

 

12:01

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Ohvale 160

15 min

12:03

 

12:15

12

kvalifikace 1 - qualifying 1

Akademie, PW50

12 min

12:17

-

13:02

45

Přestávka / Break

45 min

13:04

-

13:19

15

závod 1 - race 1

Jawa 50 RS + GP

12 min. + 2 kola

13:21

-

13:36

15

závod 1 - race 1

Mini GP Open

12 min. + 2 kola

13:38

 

13:51

13

závod 1 - race 1

Minimoto Junior A

10 min. + 2 kola

13:53

-

14:08

15

závod 1 - race 1

Minimoto Junior B, Senior Open 50

12 min. + 2 kola

14:10

-

14:25

15

závod 1 - race 1

Mini GP Stock, Ohvale 110

12 min. + 2 kola

14:27

 

14:42

15

závod 1 - race 1

Ohvale 160

12 min. + 2 kola

14:44

-

14:57

13

závod 1 - race 1

Akademie, PW50

10 min. + 2 kola

14:59

-

15:14

15

závod 2 - race 2

Jawa 50 RS + GP

12 min. + 2 kola

15:16

-

15:31

15

závod 2 - race 2

Mini GP Open

12 min. + 2 kola

15:33

-

15:46

13

závod 2 - race 2

Minimoto Junior A

10 min. + 2 kola

15:48

-

16:03

15

závod 2 - race 2

Minimoto Junior B, Senior Open 50

12 min. + 2 kola

16:05

-

16:20

15

závod 2 - race 2

Mini GP Stock, Ohvale 110

12 min. + 2 kola

16:22

-

16:35

13

závod 2 - race 2

Ohvale 160

12 min. + 2 kola

16:37

 

16:50

13

závod 2 - race 2

Akademie, PW50

10 min. + 2 kola

16:52

-

17:17

25

Přestávka / Break

 

17:19

 

17:39

20

Vyhlášení vítězů/Pricegiving ceremony

 


 

* Na okruhu je možné trénovat již v pátek 3. 7. 2020 od 9:00 za poplatek 1 300 Kč/den. Parkoviště bude otevřeno ve čtvrtek 2. 7. 2020 od 18:00.


 

Kompletní informace k závodnímu víkendu

Veškeré informace k závodům jsou k dispozici na internetových stránkách šampionátu:

https://motojunior.cz/news/one/138/treti-zastavkou-mmcr-miniracing-je-most.html

https://motojunior.cz/race/zavody.html

Video z prvních závodů ve Vysokém Mýtě 2020 a z Mostu 2019

Pro připomenutí atmosféry přikládáme video z prvních závodů sezóny 2020 ve Vysokém Mýtě: https://www.youtube.com/watch?v=uJZC39oDbXc

a z loňských závodů v Mostě: https://www.youtube.com/watch?v=iqqX856jCVw

Změny v kalendáři závodů

Upozorňujeme na změnu termínů u příštích závodů v Chebu a prvních závodů na Slovakia ringu. V Chebu se pojede o víkend dřív od 10. do 11. července 2020, první závody na Slovakia ringu budou od 14. do 15. srpna 2020.

 

 

PR

Další články

Komentáře